Често Задавани Въпроси

Често Задавани Въпроси

Foresto® е тестван за безопасност, включително в случаи на дъвчене или дори поглъщане. Тъй като активните съставки са включени в полимерната матрица и не са на повърхността на каишката, единствените проблеми след поглъщане на цяла каишка са били леки гастро-интестинални смущения (например меки изпражнения), които са преминали до 24 часа. В случаи, че тези симптоми са тежки, потърсете ветеринарен лекар.
За да предотвратите дъвчене на каишката, поставете я малко по-стегнато. За повече информация вижте тук: Как да прилагаме Foresto®.
Foresto® е безопасен за кученца над 7 седмична възраст.
Не е необходимо да чакате между приложенията. Може да използвате Foresto® веднага след приложение на пипета.
Не. Благодарение на технологията на контролирано освобождаване на необходимите постоянни дози активни съставки, можете да поставите нова каишка Foresto® веднага след старата.
Не. При Foresto® не е необходимо да разпъвате, за да активирате каишката. Необходимо е само да следвате инструкциите (Как да прилагаме Foresto®) и Вашето куче веднага ще бъде защитено срещу бълхи, а репелентният ефект срещу кърлежи ще започне да действа в рамките на 48 часа от поставянето.
Да, Foresto® е водоустойчива. Благодарение на разпространението и натрупването на активните субстанции в липидния слой на кожата и козината на животното, водата не ги отмива.
Foresto®е ефективен веднага след поставяне, така че това не е необходимо. След поставянето на каишката, получавате незабавна защита срещу бълхи, а отблъскването на кърлежите започва в рамките на 48 часа.
Foresto® може без проблеми да бъде поставена непосредствено до обикновената каишка.
Една от съставките на каишката Foresto® е стеаринова киселина, която изглежда като слой от бял прах на повърхността. Това е лубрикант, който позволява каишката да бъде лесно отлепена от отливката, след втвърдяването при производството. Тази киселина е безопасна и се използва и при производството на някои храни (например като втвърдител в сладкарството).
Foresto® е тестван с поставени рефлектори, които са специално произведени за каишките на Bayer. Тези рефлектори са доказано безопасни и нямат отношение към ефикасността на продукта, така че могат да се ползват с Foresto®. Ако имате предвид други елементи, като табелка с име, такава ситуация не е била изследвана, така че не препоръчваме поставянето им на Foresto®, особено ако покриват повърхността на каишката. Важно е да поставяте допълнителни елементи (включително рефлектори) само на свободната повърхност на каишката, така че да не пречат на механизмите на безопасност. Не е препоръчително да слагате строг нашийник, тъй като силата която прилага кучето, може да задейства механизма за безопасност и да скъса Foresto®.
Bayer не препоръчва този подход, това не е тествано и може да се отрази на нивото на защита. За най-добра протекция на Вашето куче, препоръчваме да ползвате Foresto® през цялата година. Дори в случаи, че е необходимо да отстраните Foresto® временно, можете да я поставите отново, без никакви проблеми.