ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

Foresto® е тествана за безопасност, включително случаите в които животното дъвче или поглъща цяла каишка. Тъй като активните съставки са включени вътре в полимерната матрица, а не по повърхността на каишката, единственият ефект след поглъщане на цялата или парче от каишката са били леки гастроинтестинални смущения (например меки изпражнения), които преминават в рамките на 24 часа. В случай, че тези симптоми са тежки, консултирайте се с ветеринарен лекар.
За да предотвратите дъвченето на кишката от котката, нпоставете я малко по-стегнато. За повече детайли вижте тук: Как да приложим Foresto®

Foresto® може да се използва при котета над 10 седмична възраст.
Не е необходимо да чакате между двете приложения. Може да използвате Foresto® веднага след приложението на пипета.
Не. Благодарение технологията на контролирано освобождаване на необходимите постоянни дози от активните субстанции, можете да приложите новата каишка Foresto® веднага след старата.
Не. С Foresto®това не е необходимо. Трябва само да следвате инструкциите за употреба (Как да прилагаме Foresto®) и Вашето куче ще е защитено веднага срещу бълхи, а отблъскаващият ефект срещу кърлежи започва да действа в рамките на 48 часа след приложението.
Да, Foresto® е водоустойчив. Нещо повече, благодарение на разпределението и натрупването на активните съставки в липидния слой на кожата и козината на животното, водата не ги отстранява.
Foresto® е ефективен веднага, така че подобни действия не са необходими. След поставянето на каишката около врата на кучето, то получава незабавна защита срещу бълхите, а отблъскващият ефект срещу кърлежи, започва да действа в рамките на 48 часа.
Foresto® може да бъде поставен без проблеми, непосредствено до обикновената каишка.
Един от компонентите на каишката Foresto® е стеариновата киселина, която може да изглежда като слой от бял прах по повърхността. Той представлява лубрикант, който позволява каишката да бъде извадена от матрицата, след втвърдяването в процеса на производство. Стеариновата киселина е безопасна и се използва и в производството на някои храни (например, като втвърдител в сладкарството).
Foresto® е тестван с поставени рефлектори, които са специално произведени за каишките на Bayer. Тези рефлектори са доказано безопасни и нямат отношение към ефикасността на продукта, така че могат да се ползват с Foresto®. Ако имате предвид други елементи, като табелка с име, такава ситуация не е била изследвана, така че не препоръчваме поставянето им на Foresto®, особено ако покриват повърхността на каишката. Важно е да поставяте допълнителни елементи (включително рефлектори) само на свободната повърхност на каишката, така че да не пречат на механизмите на безопасност. Не е препоръчително да слагате строг нашийник, тъй като силата която прилага кучето, може да задейства механизма за безопасност и да скъса Foresto®.
Bayer не препоръчва този подход, това не е тествано и може да повлияе нивото на защита на Вашия любимец. За най-добра защита за Вашето куче, препоръчваме употребата на Foresto® през цялата година. Дори и в случай, че Foresto® трябва да бъде временно свален, може да го поставите отново без проблеми.