Всичко, което трябва да знаете за бълхите

Как да се справите с опаразитяване от бълхи

Дали Вашия домашен любимец се чеше много?

Ако да, потърсете малки, черни паразити движещи се из козината (малките, черни точки, които намирате са в действителност съсирена кръв). Ако не сте сигурни, какво намирате, капнете малко вода върху бяла салфетка: изпражненията на бълхите ще станат червени.
Възможно е също да забележите, че Вие и семейството Ви сте започнали да се чешете, особено по глезените и имате зачервени подутини, които сърбят силно. Всичко това са признаци на опаразитяване с бълхи, което означава, че трябва да посетите ветеринарен лекар.

5 СТЪПКИ ДА СЕ СПРАВИТЕ С ОПАРАЗИТЯВАНЕ ОТ БЪЛХИ

  1. За да елиминирате всякакъво раздразнение, всички бълхи от Вашия любимец трябва да бъдат отстранени. С Foresto®, ефектът срещу бълхи започва веднага след поставянето на каишката.
  2. Третирайте и околната среда. Задължително е и да третирате средата в която Вашия любимец прекарва повечето време. Независимо че Foresto® убива ларвите на бълхите, е необходимо да почистите с прахосмукачка и изперете леглото, постелките и одеялат, за да можете да овладеете опаразитяването възможно най-бързо.
  3. Почистете с прахосмукачка цялата къща. Бълхите снасят яйца навсякъде: по изтривалките и настилките, но също и в пукнатините на пода. При тежки опаразитявания, може да се нуждаете от специалните услуги на фирма за ДДД.
  4. Изхвърлете торбичката на прахосмукачката незабавно, в противен случай ларвите и пупите ще продължат да се развиват в торбичката и могат отново да опаразитят къщата.
  5. Отстранете бълхите извън къщата - от Вашата градина, гараж, мазе и др. за да предотвратите Вашия любимец да ги донесе отново вътре. Бълхите предпочитат да се развиват в райони с влажна почва. Ето защо трябва да обърнете специално внимание на храстите, листата и влагата и сенчестите места.

НЕЗАБАВЕН ЕФЕКТ СРЕЩУ БЪЛХИТЕ С FORESTO®

Foresto® започва да действа веднага след поставянето:

  • Елиминира почти 100% от бълхите в рамките на 24 часа.*
  • Защитава кучетата и котките за период до 8 месеца.
  • Елиминира също и ларвите от кучетата и котките.

Foresto® е ефективен, лесен за приложение и удобен начин да защитите Вашия любимец срещу бълхи..

*100% при кучета и 99,8% при котки