ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА БЪЛХИТЕ

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА БЪЛХИТЕ

Бълхите са хапещи насекоми, с дължина от 2 до 3 мм. Те са не просто неприятни за животните, но и могат да предизвикат алергична реакция, както и пренасят заболявания, които се предават на хора и животни.

Домашните любимци могат да се опаразитят с бълхи много лесно, от улицата или други животни. Ако откриете бълха върху Вашия любимец, това означава, че има опаразитяване в средата в която живее. Веднъж попаднали вкъщи, е много трудно да се отървете от бълхите. Ето защо е много важно да използвате продукт, като Foresto®, който изпълнява превантивна роля и може лесно да елиминира бълхите, преди да успеят да завършват техния жизнен цикъл и да инвазират къщата.

ЦИКЪЛ НА ЖИВОТ НА БЪЛХАТА

Жизненият цикъл на бълхите може да продължи от 12-14 до 180 дни. В нормални условия продължава 3-6 седмици.


Опасност за Вашия любимец

Бълхите не само предизвикват болка и раздразнение, те представляват и сериозна опасност:

  • Слюнката на бълхите е силен алерген и предизвиква кожни реакции, които ca много неприятни за животните, познати като FAD - Алергичен Дерматит от Бълхи.
  • Ухапването от бълха, може да пренесе сериозни заболявания. Повече информация тук

КАК ДА ПРЕДОТВРАТИМ ИЛИ ДА СЕ СПРАВИМ С ОПАРАЗИТЯВАНЕ С БЪЛХИ

Foresto® третира и предпазва от опаразитяване с бълхи. Отстранява и възрастните бълхи и ларвите от заобикалящата среда (одеяла, легла, подови настилки), прекъсвайки жизнения им цикъл в различните стадии.