Всичко, което трябва да знаете за бълхите

КАК БЪЛХИТЕ СЕ ЗАКАЧАТ ЗА НАШИТЕ ЛЮБИМЦИ И ЗАЩО Е ВАЖНО ДА БЪДАТ ЕЛИМИНИРАНИ

Бълхите са хапещи насекоми, с дължина от 2 до 3 мм. Те са не просто неприятни за животните, но и могат да предизвикат алергична реакция, както и пренасят заболявания, които се предават на хора и животни.

Домашните любимци могат да се опаразитят с бълхи много лесно, от улицата или други животни. Ако откриете бълха върху Вашия любимец, това означава, че има опаразитяване в средата в която живее. Веднъж попаднали вкъщи, е много трудно да се отървете от бълхите. Ето защо е много важно да използвате продукт, като Foresto®, който изпълнява превантивна роля и може лесно да елиминира бълхите, преди да успеят да завършват техния жизнен цикъл и да инвазират къщата.

Как да се справите с опаразитяване от бълхи

Дали Вашия домашен любимец се чеше много? Ако да, потърсете малки, черни паразити по тялото му, движещи се из козината, или изпражнения от бълхи по кожата (малките, черни точки, които намирате са в действителност съсирена кръв). Ако не сте сигурни, какво намирате, капнете малко вода върху бяла салфетка: изпражненията на бълхите ще станат червени.
Възможно е също да забележите, че Вие и семейството Ви сте започнали да се чешете, особено по глезените и имате зачервени подутини, които сърбят силно. Всичко това са признаци на опаразитяване с бълхи, което означава, че трябва да посетите ветеринарен лекар.